5 motive pentru a cumpara anvelope de iarna noi

Postat pe 10-11-2020 09:40:50

5 motive pentru a cumpara anvelope de iarna noi

­Inlocuirea anvelopelor auto este o problema arzatoare pentru toti proprietarii de masini. Noul sezon este chiar la colt, ceea ce inseamna ca este timpul sa ne gandim la anvelopele de iarna. Ar trebui sa cumpar un set proaspat sau sa am incredere in anvelopele vechi? Cat pot dura anvelopele de iarna si in ce moment este mai bine sa abandonati anvelopele vechi? Sa ne dam seama.

  1. Observatiile dvs. personale. Nu uitati sa monitorizati permanent starea anvelopelor dvs., sa efectuati o inspectie singura sau sa consultati un specialist. Este important sa detectati in timp orice defecte pe suprafata cauciucului: fisuri, taieturi, lipsa unui numar mare de varfuri. Cel mai elocvent semn ca anvelopa nu mai este potrivita pentru utilizare este un model de rulare sters. Puteti observa ca o anvelopa este mai tocita pe o parte sau puteti vedea galme pe lateralul anvelopei, atunci trebuie urgent sa schimbati anvelopele.
  2. Luati in considerare factorii care afecteaza uzura. Frecventa schimbarilor anvelopelor depinde de tipul de test la care este supus vehiculul tau. Cauciucul se uzeaza mai repede ca urmare a stilului de conducere extrema, viteze mari, vreme severa si deplasari pe drumurile cu probleme.
  3. Varsta si termenul de valabilitate al anvelopelor. Fiecare anvelopa are o data de productie specifica, indicata pe peretele lateral si un termen limitat de functionare. Nu va asumati riscuri, instaland acelasi cauciuc in fiecare an, care are deja cativa ani. Nu amanati acest moment de dragul economiei, deoarece este vorba despre siguranta dvs. O anvelopa nu este recomanda sa fie mai veche de 5-6 ani chiar daca aceasta inca se prezinta intr-o stare buna. Peretii laterali pot avea de suferit, pot putrezii si astfel va poate exploda cauciucul.
  4. Depozitare incorecta. Va trebui sa inlocuiti anvelopele vechi daca nu v-ati interesat corect de cum sa le pastrati. Un rol cheie il are controlul temperaturii. In plus, camera in care este depozitat cauciucul trebuie sa fie ventilata si protejata de umiditate, soare si substante periculoase.
  5. Standarde general acceptate. In general, nu este posibila determinarea exacta a duratei de viata a anvelopelor. In multe privinte, totul depinde de calitatea kitului achizitionat si de atitudinea automobilistului. Cu toate acestea, exista date aproximative: cu o ingrijire adecvata si un stil de conducere neagresiv, durata medie de viata a anvelopelor este de aproximativ 50.000 km, putand fi folosite pentru cel mult 2-4 sezoane

Sfat: Utilizati anvelope noi de calitate medie-buna. O anvelopa va poate salva viata. De asemenea, trebuie sa stiti ca in cazul achizitionarii unei anvelope bune, distanta de franare poate fi redusa considerabil, iar siguranta automobilului dumneavoastra creste.

Pentru o oferta completa de anvelope, puteti accesa pagina noastra cu produse.